Skład:
Bor (B) 0,3% m/m
Cynk (Zn) 1,7% m/m
Ekstrakt roślinny, którego składniki aktywują rozwój generatywny roślin – kwitnienie i wiązanie owoców
Sposób działania:
Składniki biologicznie aktywne preparatu BioVigor inicjują kaskadę reakcji biochemicznych aktywujących:
podziały komórkowe,
wydłużanie się komórek,
różnicowanie się komórek.
W efekcie:
rośliny tworzą więcej pąków, obficiej kwitną i zawiązują więcej owoców,
owoce są większe, poprawia się ich jakość i wyrównanie.
BioVigor wpływa również pozytywnie na przebieg fotosyntezy i transport składników mineralnych i węglowodanów do rosnących owoców, dzięki czemu są one lepiej odżywione.
Zakres stosowania:
Uprawy warzywnicze:
- pomidor, papryka, ogórek i inne warzywa, których częścią użytkową są owoce
- 0,5-1 l/ha (uprawy polowe) 0,1% (uprawy pod osłonami)
- 3-4 opryski od początku kwitnienia, powtarzać co 3 tygodnie *
Uprawy sadownicze:
- 0,5- 1 l/ha
- 3-4 opryski od początku kwitnienia, powtarzać co 3 tygodnie *
Uprawy rolnicze:
- rzepak
- 0,5-1 l/ha 2 opryski w fazach istotnych dla plonowania *
*Ilość wody użyta do oprysku powinna zapewnić dokładne pokrycie roślin cieczą.
Źródło: Arysta LifeScience
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz